1280px-Flag_of_the_United_Kingdom.png
1200px Netherlands.png

Kom tot jezelf

   In de stilte & rust

     van de natuur

Voel je een behoefte om er deze zomer een weekend tussenuit te gaan? Om even weg te zijn van je dagelijkse omgeving, contacten en patronen... 

 

Of heb je behoefte aan een moment van rust en aan ruimte om te hervinden wat belangrijk voor je is? En zou je willen leren hoe meditatie je hierbij kan helpen?

Neem dan deel aan onze 

Zomerstilte Meditatie Retraite!

Een weekend waarin we diverse vormen van meditatie aan je introduceren. De retraite vindt plaats midden in de bossen van Noord-Brabant, van vrijdag 9 tot zondag 11 augustus 2019.

Deze retraite garandeert je echte ontspanning,

authentieke ontmoetingen en nieuwe inzichten in hoe je jouw leven wilt leven.

Het Programma

Stilte voor bezinning, Ruimte om jezelf te zijn

In dit weekend zal je in tussen de meditaties door in stilte zijn. Deze stilte stimuleert je om je dagelijkse focus naar buiten, terug te brengen naar binnen. In de meditaties word je begeleid in het herkennen van de subtiliteiten van je innerlijke ervaring; je gedachten, emoties en lichamelijke sensaties. Je gaat vervolgens verkennen hoe je met de rijkheid en intensiteit van je innerlijke ervaring kan omgaan.

Hoewel je tussen de programma-onderdelen in stilte zal zijn, gaan we elkaar juist ook ontmoeten in verschillende programma-onderdelen. Bij de geleide meditaties staat het na afloop delen van ieders ervaring centraal. Het delen van je innerlijke ervaring stimuleert je om te kijken naar wat er op dat specifieke moment in je leeft. Het uitwisselen van ervaringen is daarnaast de meest effectieve manier om van elkaar te leren.

Stilte

Tijdens deze retraite zal je je onthouden van praten en het gebruik van de mobiele telefoon, drugs, alcohol, nicotine en cafeïne  Laat je verrassen door de wereld die zich voor je opent...

Elke dag starten we om 7.30 uur met een Silent Sitting Meditatie. Deze stilte zal je de rest van de dag met je meedragen!

 

Beweging

Tijdens deze retraite onderzoek je de wisselwerking tussen je lichaam en geest. We doen dit door middel van meditaties met  

intuïtieve beweging, begeleid door de meest heerlijke muziek.

 

In de ochtend komen we om 11.30 uur samen voor de Moving Silence Meditatie.  

Inzicht

Tijdens deze retraite onderzoek je de essentie van stress, controle, weerstand, flow en ontspanning. In meditaties en conversaties verkennen we deze onderwerpen.

In de middag ontmoeten we elkaar om 16.00 uur voor de Inzicht Meditatie.

 

En meer...

Tijdens de retraite bieden we verschillende activiteiten aan ter inspiratie; als voer voor bezinning.. 

Van wandelmeditaties in het bos, tot het kijken van inspirerende films en documentaires... Je hoeft enkel te ontspannen, ervaren en observeren wat het met je doet!

 

In de avonden komen we om 20.00 uur samen voor een meditatieve avondactiviteit.

Praktische Informatie

Voorwaarden voor deelneming

 • Deze retraite is zowel geschikt voor mensen met ervaring in meditatie als voor mensen zonder enige kennis van meditatie.

 • We verwachten dat je deelneemt aan alle activiteiten die onderdeel uitmaken van het programma. 

Accommodatie 

Deze retraite vindt plaats in groepsaccommodatie De Torenvalk. De accommodatie is omgeven door bos. Een wandeling in de natuur begint bij het openen van de tuindeuren.

 

De accommodatie heeft twee verdiepingen met 2-, 3-, 4- en 7-persoons slaapkamers. Op beide verdiepingen zijn zithoeken met stoelen en bankstellen. Beneden heeft elke slaapkamer zijn eigen badkamer, inclusief douche en toilet. Op de begane grond zijn er ook nog twee aparte douches en toiletten. Boven is er een toilet; voor een douche gebruik je de douches op de begane grond. Er is een grote keuken die voorziet in alle gemakken. Buiten is er een ruim terras met tuintafels, tuinstoelen, en houten bankjes. Er is ten slotte een veldje achter de accommodatie waar je met een kleedje kan liggen. De Torenvalk biedt daarmee vele plekken om een boek te lezen, je ervaring op te schrijven of simpelweg tot rust te komen. 

Locatie

De accommodatie is gelegen in het pittoreske dorpje Odiliapeel, provincie Noord-Brabant. Het is iets meer dan een uur rijden van Utrecht en half uur van Nijmegen. Het dorp is bereikbaar met het openbaar vervoer. Er rijden bussen vanaf het busstation in Uden en vanaf het treinstation in Cuijk. Als je op tijd aankomt, kunnen we je op vrijdag ophalen in Odiliapeel. We kunnen je op de laatste dag ook weer naar de bushalte rijden. Er is een supermarkt op 15 minuten loopafstand van de accommodatie; voel je vrij om je eigen benodigdheden te halen.

Adres: Torenvalkweg 4, 5409 ST Odiliapeel

Eten

Alle maaltijden zijn inbegrepen. Van het diner op vrijdagavond tot de lunch op zondag. We serveren gezond vegetarisch voedsel. Met het ontbijt en lunch kan je je eigen keuze samenstellen; brood met beleg en/of yoghurt met fruit en muesli. In de avond wordt een vegetarisch diner geserveerd. Na iedere maaltijd was je je eigen bord en bestek. 

Data

Vrijdag 9 augustus tot zondag 11 augustus 2019. Check-in op de 9e om 15.00 uur, check-out op de 11e om 16.00 uur.

Meenemen

Handdoeken, makkelijke loszittende kleding, meditatiekussen of meditatiestoel (meditatiestoel wordt door ons aanbevolen), yogamat (optioneel), dekentje of brede sjaal (voor de meditaties), papieren notebook/dagboek en pen, optioneel: oordoppen, boeken (aanbevolen: roman ipv zelfhulpboek).

Programma*

Vrijdag (Dag 1)

 • 15.00 - 18.00  Welkom en check-in kamer

 • 18.00 - 19.00  Diner

 • 20.00 - 21.30  Introductie & Meditatie 

 

Zaterdag (Dag 2)

 • 07.30 - 08.30  Silent Sitting 

 • 09.00 - 10.00  Ontbijt

 • 11.30 - 12.30  Moving Silence Meditatie

 • 13.00 - 14.00  Lunch

 • 16.00 - 18.00  Insight Meditatie & Dialoog

 • 18.30 - 19.30  Diner

 • 20.00 - 21.00 Avondactiviteit

Zondag (Dag 3)

 • 07.30 - 08.30  Silent Sitting 

 • 09.00 - 10.00  Ontbijt

 • 11.30 - 12.30  Moving Silence Meditatie

 • 13.00 - 14.00  Lunch

 • 14.00 - 15.00 Afsluitingsceremonie

 • 15.00 - 16.00  Inpakken & Afscheid

*Tijdstip en inhoud kunnen onderhevig zijn aan verandering.

Bijdrage

 

Early Bird

€250 incl btw (tot 1 juni 2019)

Inclusief gedeelde kamer & vegetarische maaltijden

Normal Bird

€295 incl btw

Inclusief gedeelde kamer & vegetarische maaltijden

Er wordt een betaalverzoek naar je verzonden zodra de aanvraag door ons is geaccepteerd.

Alleen bij betaling van het volledige cursusbedrag wordt een plek gereserveerd. 

Geaccepteerde betalingen: contant, bank-overschrijving of Paypal.

Annuleringsbeleid:

 • Annulering door Institute for Meditation: het betaalde bedrag wordt volledig teruggestort. Annulering kan plaatsvinden tot 1 juli 2019 als gevolg van een tekort aan deelnemers.

 • Annulering door deelnemer: annulering bij meer dan 30 dagen voor de startdatum van de retraite, wordt 50% van het totale cursusgeld teruggestort. Er vindt geen resistutie plaats indien sprake is van annulering bij minder dan 30 dagen voor de startdatum van de retraite.

Ervaringen van Deelnemers

“Deze week was echt een eye-opener voor mij. I heb besloten om mijn leven weer in eigen handen te nemen, om mijn hart en dromen te volgen.. Ik wil Merel en Paul hier heel graag voor bedanken.” 

—  Loes, Utrecht

“Ik heb gedurende deze week veel nieuwe inzichten over mezelf gekregen. Paul en Merel zorgden voor een goede en veilige sfeer waarin ik mezelf kon zijn.” 

—  Julia, Breda

Begeleiders

 

Eerdere

Opdrachtgevers

@ 1.24 min

Tot snel!

Paul Verkuijlen

Paul is filosoof, massagetherapeut en meditatiedocent.

 

Met Merel organiseerde hij eerder meditatie docentopleidingen in India en Thailand, meditatieretraites in Portugal en meditatiecursussen in Nederland.

Hij heeft meditatie en oosterse filosofie bestudeerd terwijl hij voor langere tijd in meditatiegemeenschappen in India en Australië verbleef. 

 

Hij is een gecertificeerd 

massagetherapeut (300+ uur training), 

heeft een bachelor docentopleiding en een bachelor+master graad in sociologie. 

Merel Martens

Merel is yogadocent (E-RYT500), yogatherapeut, ondernemer en meditatiedocent.

Ze heeft zes jaar in India gewoond, waar ze een succesvolle yoga- en meditatieschool heeft opgericht. Met deze school heeft ze door de jaren heen meer dan 300 studenten opgeleid tot yogadocent en yogatherapeut.

 

Ze richt zich nu op haar yoga docentopleiding in Nederland Dutch Yoga Academy en op het delen van meditatie met Institute for Meditation.

 • Facebook Icon
 • Instagram Icon

©2017 BY INSTITUTE FOR MEDITATION